nieuws

Beleggerswensen voor huurhuizen

bouwbreed

Beleggerswensen voor huurhuizen

Locaties, soorten projecten, financiën en procedures. Op al deze punten hebben institutionele beleggers wensen, blijkt uit het omgekeerde bidbook dat de vice-voorzitter van institutionele beleggersvereniging IVBN, Dick van Hal, heeft aangeboden aan Katwijk’s eerste burger Jos Wienen.

Het ‘omgekeerd bidbook’ laat aan gemeenten zien wat institutionele beleggers nodig hebben om versneld extra vrije sector huurwoningen (700 tot 1000 euro huur per maand) te kunnen realiseren. Groot struikelblok vormt daarbij nu het gebrek aan geschikte, waardevaste locaties. Daarnaast zijn ook de door de gemeente gehanteerde grondprijzen een belemmering voor de versnelde ontwikkeling van extra vrije sector huur. De prijs van grond onder vrije sector huurwoningen moet vanwege rendementseisen lager zijn dan grondprijzen in de koopsector.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels