nieuws

Altera voorziet 8,5 procent rendement

bouwbreed Premium

Altera voorziet 8,5 procent rendement

De woningportefeuille van Altera Vastgoed heeft dankzij een waardestijging een rendement van 5,3 procent in het eerste halfjaar behaald.

Voor heel 2015 gaat Altera uit van 8,5 procent rendement.

Dat blijkt uit het halfjaarverslag van het vastgoedfonds. De woningportefeuille heeft medio 2015 een omvang van bijna 3600 woningen met een waarde van 624 miljoen euro. Het eerste halfjaar is de portefeuillewaarde met 3,6 procent gestegen. In de pijplijn zitten nog eens vierhonderd woningen, met een waarde van 98 miljoen. Dat is 26 miljoen meer dan vorig jaar. Daarmee kan Altera sneller voldoen aan de beleggingsvraag van de deelnemende pensioenfondsen. Het eerste halfjaar hebben aandeelhouders 25 miljoen euro aan nieuw kapitaal gecommitteerd. Altera ziet de waarde van de woningportfolio dit jaar verder stijgen tot 5 procent.

Reageer op dit artikel