nieuws

Regeling ‘Asbest van het dak’ verlengd

bouwbreed

Regeling ‘Asbest van het dak’ verlengd

De regeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop!’ wordt met één jaar verlengd.

Agrarische bedrijven die minimaal 250 vierkante meter asbestdak saneren en vervangen door zonnepanelen krijgen een bijdrage van maximaal 15.000 euro. Subsidie aanvragen kan nu tot 1 september 2016 en hiervoor is nog 300.000 euro beschikbaar.

De Groningse gedeputeerde Nienke Homan is blij met de verlenging. “Met deze regeling creëren we een win-winsituatie. De boeren krijgen de kans om aan hun wettelijke verplichting te voldoen en tegelijkertijd stimuleren we de duurzame energieproductie.”

Het Rijk gaat asbest op daken vanaf 2024 verbieden. Eigenaren moeten voor die tijd asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien, verwijderen. Deze subsidie kan hierbij een handje helpen.

Eerder dit jaar is de regeling al verruimd voor boeren of eigenaren van een (voormalig) agrarisch bouwblok.

Reageer op dit artikel