nieuws

Red Dot designprijs voor tegel met gaskeramiek

bouwbreed Premium

Red Dot designprijs voor tegel met gaskeramiek

Tegelgroep Nederland heeft met het concept ‘duostone vtwonen buitentegels’ een Red Dot Design Award 2015 ontvangen.

De tegels hebben een onderlaag van 30 millimeter gaskeramiek (Serafoam), vervaardigd van gerecycled keramisch materiaal. Daardoor zijn deze tegels veel lichter dan betonnen of natuurstenen tegels. De onderlaag is verlijmd aan een 10 millimeter dikke bovenlaag van hoogwaardig keramiek. Het lichte gewicht is gunstig voor het transport en de verwerking. De tegels kunnen direct op een stabiel zandbed worden gelegd. Ze zijn kras- en slijtvast. Het concept is uitgewerkt in verschillende kleuren en dessins met gestyleerde bloemen.

Lees hier meer over de ‘duostone vtwonen buitentegels’

Reageer op dit artikel