nieuws

Kwart huiseigenaren voor zwarte klussen

bouwbreed

Kwart huiseigenaren voor zwarte klussen

Een kwart van de Nederlandse huiseigenaren heeft er geen moeite mee om ingehuurde klussers zwart te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) onder ruim duizend leden.

De helft van de ondervraagden heeft “geen goed gevoel” bij zwartwerkers, maar doet er wel aan mee. Voornaamste reden is het financiële gewin dat behaald kan worden door klussers zwart te betalen. Driekwart van de respondenten denkt overigens dat de recente verhoging van het btw-tarief op onderhoudsklussen zwart werk dan ook alleen maar in de hand werkt.

Vereniging Eigen Huis waarschuwt dat zwart laten klussen niet zonder risico is. Huiseigenaren hebben bij slecht uitgevoerd werk geen enkele garantie en bij schade kunnen ze vaak niet aankloppen bij hun verzekeraar. Ook zetten ze hun hypotheekrenteaftrek op het spel als de zwart betaalde klus is betaald met van de bank geleend geld.

Reageer op dit artikel