nieuws

Kuijpers en Unica hebben interesse in onderdelen Imtech (update)

bouwbreed

Kuijpers en Unica hebben interesse in onderdelen Imtech (update)

Installatiebedrijf Kuijpers uit Helmond wil bestaande onderhoudscontracten van Imtech overnemen. Dat heeft het bedrijf aan de bewindvoerders kenbaar gemaakt. Ook Unica heeft interesse in onderdelen van het bedrijf.

Technisch dienstverlener Kuijpers (168 miljoen euro omzet, 889 medewerkers in 2014) heeft interesse in Nederlandse onderdelen van de divisies gebouwen (Building Services) en industrie (Industrial Services). Het bedrijf uit Helmond wil bestaande beheer- en onderhoudscontracten overnemen en werkzaamheden op het gebied van sprinklerinstallaties, gebouw- en procesautomatisering.

Tot een bod is het nog niet gekomen. Volgens commercieel directeur Wilfred Derksen van Kuijpers hebben de bewindvoerders bedankt voor de belangstelling en is er door Kuijpers nog geen boekenonderzoek gedaan. “Ik neem aan dat er enorm veel afkomt op de bewindvoerders en dat ze het aanbod eerst gaan inventariseren.”

Unica heeft ook interesse in onderdelen. De technisch dienstverlener uit Hoevelaken – in 2014 goed voor een omzet van 262 miljoen euro –  wil echter niet meer kwijt dan dat. De kans is echter groot dat het om kleinere onderdelen van de de divisies gebouwen (Building Services) en industrie (Industrial Services) gaat. Eerder liet topman John Quist al weten dat het bedrijf weer bedrijven wil overnemen. Het bedrijf zoekt vooral naar kleinere ondernemingen in de industrie en op de energiemarkt.

Failliet

Kuijpers kreeg de laatste dagen veel vragen van bestaande klanten die zowel met Kuijpers als met Imtech werken. “Wat als Imtech nou failliet gaat, wat moet ik dan doen?” vragen ze. Het gaat bijvoorbeeld om klimaatinstallaties, verlichtingen slagbomen bij ziekenhuizen, musea en scholen, zoals de TU Delft en de Erasmus Universiteit. Bij het wegvallen van Imtech is het Brabantse familiebedrijf bereid het werk over te nemen.

Ook is Kuijpers geïnteresseerd in nieuwe contracten, bekent Derksen. “We willen verstevigen en uitbreiden.” Het afgelopen jaar was het netto resultaat van het installatiebedrijf 200.000 euro.

Hoeveel omzet er voor Kuijpers door de overname van Imtech-onderdelen bij kan komen, weet Derksen nog niet. Een verdubbeling van de omzet wordt het waarschijnlijk niet. “We hebben het niet over de projectenafdeling die bij Imtech behoorlijk groot is. Het gaat om specialistische activiteiten.”

Kuijpers volgt de situatie bij Imtech al jaren. Sinds 2010 zag het bedrijf de omzet van de installatiereus al dalen. “De laatste tijd zijn we wel gaan kijken: zijn er kansen voor ons?”, zegt Derksen.

Campus

Kuijpers is een familiebedrijf werkt in de gezondheidszorg, onderwijs, industrie en cultuursector. Zo realiseert de technisch dienstverlener onder andere het nieuwe Reinier de Graaff Gasthuis te Delft, een laboratorium voor de TU Delft, een het Biosafety Laboratorium voor het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, de renovatie van het Tandheelkundegebouw op de Nijmeegse campus en tevens verzorgt zij het beheer, onderhoud en exploitatie van de Energiecentrale van het Catherina Ziekenhuis te Eindhoven, het onderhoud van de technische installaties van het Rijksmuseum, het van Gogh museum, de Hermitage, Pathé Bioscopen, Universiteit Leiden, het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Reageer op dit artikel