nieuws

Regiodirecteur BAM meldt winst A4 niet

bouwbreed Premium

Regiodirecteur BAM meldt winst A4 niet

BAM heeft geprobeerd om zonder ontslagvergoeding af te komen van Marco van Brecht, regiodirecteur West van BAM Wegen.

De bouwer verwijt zijn directeur voor zich te hebben gehouden dat de aanleg van de A4 Midden-Delfland onverwacht een meevaller opleverde van 4,5 miljoen euro. De winst kon daardoor niet in de resultaten over 2014 verwerkt worden maar sloeg pas in het eerste kwartaal van dit jaar in de boeken neer.

Volgens Van Brecht is conservatief boekhouden bij BAM heel gebruikelijk om de mee- en tegenvallers te vereffenen. Tijdens de zitting op de rechtbank in Den Haag kwam het conflict alsnog tot een schikking door de directeur een ontslagvergoeding van een ton mee te geven. In zijn beschouwing gaf de rechter aan dat Van Brecht onmiskenbaar fout zit. Anderzijds hoort bij zijn vertrek na 27 dienstjaren een redelijke ontslagvergoeding. Volgens woordvoerder Arno Pronk van BAM is Van Brecht niet het slachtoffer van een aanscherping van de regels maar een gevolg van overtreding van de bestaande procedures van het beursgenoteerde bedrijf.

Van Brecht was behalve directeur bij BAM ook bestuurslid van werkgeversvereniging VNO-NCW en bestuurder bij Bouwend Nederland Randstad Zuid. In Cobouwpleitte hij in 2011 voor een “andere organisatie van het bouwproces” van de weg A4-A44. De uitvoering kon volgens hem ruim 20 procent goedkoper dan de geraamde 871 miljoen euro.

BAM gaf in 2014 50,4 miljoen euro uit aan reorganisatiekosten en ontslagvergoedingen.

Reageer op dit artikel