nieuws

Netto verlies Ballast Nedam 15 miljoen euro

bouwbreed Premium

Netto verlies Ballast Nedam 15 miljoen euro

Ballast Nedam is in de eerste helft van het jaar tegen een verlies aangelopen van 15 miljoen euro. De eerste zes maanden van 2014 schoot het bouwbedrijf nog voor 51 miljoen in het rood.

Operationeel leed de aannemer uit Nieuwegein het eerste halfjaar een operationeel verlies  van 10 miljoen euro. Van dat bedrag wordt 4 miljoen toegerekend aan de kosten van het ingrijpende herstructureringsplan. De orderportefeuille slonk naar een bedrag van 789 miljoen euro. Bij de jaarwisseling had het bouwbedrijf nog voor ruim een miljard euro opdrachten op de plank liggen. De omzet van de zwaar door de A15 geplaagde divisie infra daalde vergeleken met een jaar geleden van 186 naar 81 miljoen euro. Bouw en Ontwikkeling laat in omzet een kleine groei zien (van 263 naar 283 miljoen) maar ook daar dunt het orderboek flink uit. Had Ballast Nedam in het eerste halfjaar van 2014 nog voor 613 miljoen aan werk in voorraad, dit jaar zijn nog slechts voor 463 miljoen euro opdrachten in portefeuille.

Reageer op dit artikel