nieuws

FNV spant kort geding aan tegen uitzender Aelbers

bouwbreed

FNV spant kort geding aan tegen uitzender Aelbers

FNV verwijt uitzendbureau Aelbers stelselmatig buitenlandse bouwvakkers onder te betalen. De vakbond heeft een kort geding aangespannen.

Aelbers heeft honderden Poolse, Hongaarse en Roemeense werknemers in dienst. Via het uitzendbureau zijn de mensen actief bij bouwers als Ooms, Heijmans en BAM. De FNV vindt dat Aelbers de cao ontduikt en al jaren misbruik maakt van de regeling voor extraterritoriale kosten. Uit loonstroken blijkt dat Aelbers per buitenlandse medewerker wekelijks 180 euro voor huisvesting en vervoer inhoudt. Volgens de FNV is die handelswijze in strijd met de cao en ontstaat daardoor oneerlijke concurrentie en verdringing.

Mensen van Aelbers zijn via Ooms actief voor opdrachtgever Google in het Eemshavengebied. Ook zijn de uitzendkrachten te vinden bij het aquaduct Drachtsterweg (waar Heijmans hoofdaannemer is), de tunnel onder de A28 bij Amersfoort (Hegeman) en het project SAAOne tussen Diemen en Almere, waar een consortium van VolkerWessels, Boskalis en Hochtief aan de slag is. 

Reageer op dit artikel