nieuws

Bouw vreest uitholling ministerie

bouwbreed

Bouw vreest uitholling ministerie

Bouwers, ontwikkelaars, corporaties en architecten waarschuwen premier Rutte dat de hervorming van het ministerie van Binnenlandse Zaken doelstellingen op het gebied van energiezuinig bouwen in gevaar kunnen brengen.

“Neem in elk geval geen beslissingen die niet door een kabinet teruggedraaid kunnen worden”, luidt de laatste zin uit de brandbrief die op woensdag is verstuurd en ondertekend door dertien brancheorganisaties en belangenbehartigers waaronder Bouwend Nederland, Aedes en de BNA.

De bedoeling is dat het Directoraat-Generaal Wonen opgaat in het nieuwe DG Wonen en Bestuur. Rob Mulder, directeur belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis, begrijpt de ophef niet. Volgens hem zijn de bouwers vooral bang voor hun eigen strategische positie.

Lees verder: Bouwlobby partijen gebaat bij een capabele overheid 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels