nieuws

Bouw vraagt om integrale denkers

bouwbreed Premium

Bouw vraagt om integrale denkers

Communicatie en integraal denken zijn de belangrijkste eigenschappen voor het toekomstig kaderpersoneel in de bouw.

Driekwart van de bouwprofessionals verwacht dat medewerkers die zich niet in die richting ontwikkelen over vijf jaar niet meer interessant zijn voor hun werkgever. Onderzoek van hogeschool HAN, in opdracht van Kracht Recruitment, wijst op de toenemende belangstelling voor beroepen als 4D-planner, systeem­ingenieur en risicomanager. De drijvende krachten achter de veranderingen zijn de opkomst van bouwinformatiemodellen, ketenintegratie en nieuwe contractvormen. Een vijfde van de ondervraagden is overtuigd dat als de fabriek vanuit 3D wordt aangestuurd, het ingenieursbureau de rol van de aannemer kan overnemen.

Lees verder: Nieuwe ingenieur verdringt uitvoerder

Reageer op dit artikel