nieuws

Beter zicht rondom bij vernieuwde serie verreikers

bouwbreed Premium

Alle vier de vernieuwde Bobcat verreikers kregen een nieuwe, hoger geplaatste cabine, die volgens de ontwerpers een beter zicht rondom biedt.

Door de grotere achterruit is de achterkant van de machine beter zichtbaar. De gebogen voorruit biedt een beter zicht op het aanbouwdeel en de glazen cabinedeur een optimaal zicht opzij tijdens manoeuvreren in de buurt van muren of andere obstakels.

Veel uit handen genomen

De CAN-bus-technologie staat garant voor veilig, soepel en nauwkeurig werkende functies, doordat alle giek- en zwenkbewegingen gecontroleerd worden door digitale sensoren op de belangrijkste machineonderdelen. Het geveerde gieksysteem is een standaardfunctie.

Zelfdiagnose en functies voor het oplossen van problemen houden de bestuurder op de hoogte van de status van de machine, waarbij de giekpositie en de capaciteit voortdurend worden weergegeven. Ook worden meldingen gegeven wanneer onderhoud vereist is.

Veel opties

Het systeem heeft de configuratie en parameters voor een breed scala aan aanbouwdelen standaard opgeslagen.

Door de grote verscheidenheid aan opties kunnen klanten de machines aan hun eisen aanpassen. Bobcat noemt daarbij als voorbeelden de afstandsbediening, diefstalbeveiliging, een wagen met hydraulische aanbouwdeelvergrendeling, het koude-startsysteem en specialistische opties voor toepassingen in tunnels en onderdoorgangen.

Meer info: www.bobcat.eu.

Reageer op dit artikel