nieuws

Milieuprestaties moeten serieuzer

bouwbreed Premium

Milieuprestaties moeten serieuzer

De overheid zal het voortouw moeten nemen om de milieu-prestaties van gebouwen serieus op de agenda te zetten.

Dat vindt John Mak van W/E adviseurs. Mak stelt dat energie-eisen worden gewaardeerd, al was het maar omdat bewoners dat direct in hun portemonnee voelen. Dit geldt echter niet voor andere milieuprestatie-eisen.

Een probleem is dat in de milieuprestatieberekening geen grens­waarden zijn opgenomen. Daardoor gaan gemeenten er op verschillende manieren mee om. Dat punt is al genoemd in het Overlegplatform Bouwregelgeving. Bijna een jaar geleden adviseerde het platform om na een gewenning van twee jaar alsnog grenswaarden op te nemen in berekeningsvoorschriften voor de milieuprestatieberekening.

Reageer op dit artikel