nieuws

Rechter: Verver moet bankgarantie teruggeven

bouwbreed

Voormalig burgemeester van Schiedam Wilma Verver-Aartsen is door de voorzieningenrechter in Den Haag veroordeeld tot onmiddellijke teruggave van een bankgarantie van 315.000 euro aan het Schiedamse aannemingsbedrijf V.d. Tempel. De aannemer had met het oog op de bedrijfsvoering in kort geding de bankgarantie teruggeëist.

De bankgarantie werd gesteld omdat Verver ruim drie ton claimde om het “broddelwerk” dat de aannemer bij de verbouwing van haar woning had geleverd, te laten herstellen. Zij beweerde onder meer dat rookgasafvoeren onjuist waren aangelegd en dat er schade was opgetreden als gevolg van een gaslek.

Het gerechtelijk vonnis wijst erop dat de verbouwing niet zo slecht is uitgevoerd als de voormalig burgemeester altijd heeft beweerd. De rechter besliste op grond van een – niet openbaar gemaakt – rapport van de onafhankelijk deskundige die de verbouwing heeft beoordeeld.

Directeur Richard Breugem van V.d. Tempel wil niet op de inhoud van dit rapport ingaan zolang de bodemprocedure tegen Wilma Verver-Aartsen over de verbouwing loopt. “Maar het mag op grond van deze uitspraak duidelijk zijn dat een claim van 315.000 euro aan slecht werk een absurd verhaal is.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels