nieuws

Nieuwe serie Cat knikdumpers efficiënter dan voorgangers

bouwbreed Premium

De nieuwe C-serie knikdumpers van Caterpillar is volgens de fabrikant “nog duurzamer, efficiënter en betrouwbaarder” dan de voorafgaande B-serie.

De 735C, 740C en 745C hebben een motor die voldoet aan de Stage 4/Tier 4 final standaarden. Ze zijn onder meer uitgerust met nieuwe transmissies met elektronische controle, automatische traktiecontrole en kunnen optioneel worden voorzien van een weegsysteem. Dat alles is erop gericht sneller te kunnen werken, brandstof te besparen en het werk voor de machinist eenvoudiger te maken.Van 33 tot 41 ton


De laadvermogens van de nieuwe modellen zijn respectievelijk 33, 38 en 41 metrische ton. De nieuwe 740C EJ kan lading lossen, terwijl hij rijdt op normale snelheid. Dat maakt speciale verdelers overbodig. De stabiliteit is gegarandeerd, ook op hellingen in heuvelachtig terrein.

Automatisch versnellen

De nieuwe Caterpillars zijn voorzien van negen versnelling vooruit en twee achteruit. Het kiezen van de juiste versnelling wordt automatisch geregeld.

Meer info: www.pon-cat.com.

Een uitgebreidere versie van dit nieuwsbericht leest u vanaf donderdag 21 mei in de Materieelkrant.

Reageer op dit artikel