nieuws

Imtech-top kondigt vertrek aan

bouwbreed Premium

Imtech-top kondigt vertrek aan

Topman Gerard van de Aast stapt eind dit jaar op bij Imtech. Ook financieel bestuurder Hans Turkesteen vertrekt bij de technisch dienstverlener. Hij neemt volgend jaar april afscheid.

Dat heeft Imtech vanmorgen bekendgemaakt in een toelichting op de cijfers over het eerste kwartaal. Het bedrijf leed over de eerste drie maanden van dit jaar een verlies van 49 miljoen euro, tegen een verlies van ruim 77 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Van de Aast zal op 1 januari 2015 worden opgevolgd door medebestuurder Paul van Gelder. Naar een vervanger voor Turkesteen wordt nog gezocht. Van de Aast heeft laten weten dat hij bereid is toe te treden tot de raad van commissarissen.

President-commissaris Kees van Lede van Imtech toonde begrip voor het besluit van Van de Aast en Turkesteen. “Zij hebben Imtech door een buitengewoon moeilijke periode geloodst”, liet hij weten. “Dat ze het bedrijf hebben gestabiliseerd en versterkt, waarderen wij enorm.”

Van de Aast en Turkesteen kregen de leiding van Imtech in handen nadat begin 2013 onregelmatigheden bij de Duitse en Poolse divisies van het concern aan het licht waren gekomen.

Imtech maakte vanmorgen ook bekend dat met een groep voormalig aandeelhouders uit Belgie een akkoord is bereikt over een schikking ten aanzien van de schade die zij hebben geleden als gevolg van het boekhoudschandaal. De schikking wordt betaald uit het fonds met gelden van  de verzekering en de terugbetaalde bonussen van de voormalige bestuurders. De hoogte van de schikking is niet bekendgemaakt, maar is in lijn met de schikking die eerder werd bereikt met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Lees verder: Imtech rekent op snel herstel marge en het interview met Gerard van de Aast

Reageer op dit artikel