nieuws

Bouwend Nederland boos over cao-publicatie AFNL

bouwbreed Premium

Bouwend Nederland boos over cao-publicatie AFNL

Bouwend Nederland heeft “met grote verbazing kennisgenomen” van het cao-document dat onderhandelingspartner AFNL dinsdag heeft gepresenteerd.

De grootste brancheorganisatie in de Nederlandse bouwsector was niet op de hoogte van de inhoud van het stuk. In een boze brief aan de AFNL wijst Bouwend Nederland op de samenwerkingsovereenkomst ten aanzien van het cao-traject. Daarin staat dat bouwwerkgevers gedurende de onderhandelingen met één mond praten. “Deze afspraak wordt flagrant geschonden”, constateert voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland in de brief. Hij gaat ervan uit dat slechts sprake is geweest van een oprisping van de AFNL.

Reageer op dit artikel