nieuws

Van Leeuwen groeit door aankopen Brazilië

bouwbreed

Van Leeuwen groeit door aankopen Brazilië

Van Leeuwen Buizen heeft vorig jaar zijn omzet licht opgevoerd tot 643 miljoen euro. De groei hangt nauw samen met overnames in Brazilië.

De voorraadhoudende handelaar in buissystemen heeft 2014 gebruikt om zijn netwerk van locaties met voorraden, servicecentra en bewerkingsplaatsen verder uit te breiden. Zo verschenen nieuwe magazijnen in Tsjechië en Maleisië. In Brazilië werden het volledig eigenaar van Tubexpress en Combulex. Een belangrijk deel van de omzet kwam uit leveringen aan energieprojecten.

Wat de omzet betreft heeft Van Leeuwen Buizen de groei weer te pakken. De onderneming haalde in 2008 nog bijna 800 miljoen euro uit de markt. De crisis sloeg echter ongenadig toe. In 2009 waren de leveringen gekrompen tot een waarde van 457 miljoen euro. De winst liet destijds een val zien van 35,2 naar 1,9 miljoen euro. Sinds 2011 haalt Van Leeuwen jaarlijks weer meer dan 600 miljoen binnen. De omzet steeg vorig jaar met 2 procent tot 643 miljoen euro.

Orderstroom

Bestuursvoorzitter Peter Rietberg: “Van Leeuwen heeft ondanks moeilijke marktomstandigheden in 2014 een solide prestatie neergezet. De groei komt voor een belangrijk deel uit raamcontracten voor grote energieprojecten. Ook in de toekomst zullen deze contracten voor een goede orderstroom zorgen. De stijging van de omzet is mede mogelijk dankzij ons wereldwijde netwerk en kennis op het gebied van project- en logistiek management.”

Lage olieprijs

Het verkochte tonnage lag vorig jaar 7 procent boven het niveau van 2013. De winst kwam uit op 7,7 miljoen euro. In 2013 werd nog een plus van 8,9 miljoen euro in de boeken bijgeschreven.

Van Leeuwen noemt de vraag vanuit de Europese industrie zwak. Vanaf oktober laat de lage olieprijs zich duidelijk voelen op vooral de markt voor energieprojecten.

Toch meldt de handelaar vorig jaar goede resultaten geboekt te hebben in Nederland, Centraal-Europa, Azië en Australië. Tegenvallers kunnen worden opgevangen dankzij de grote spreiding van regio’s.

Reageer op dit artikel