nieuws

Groningers verduurzamen vooral met pv-panelen

bouwbreed

Ruim tienduizend huiseigenaren in het aardbevingsgebied in Groningen hebben subsidie aangevraagd om hun huis energiezuiniger te maken.

De meeste woningbezitters plaatsen zonnepanelen, meldt Dagblad van het Noorden. Verder wordt de subsidie gebruikt voor glas, HR-ketels en isolatie van vloeren, muren en daken. Via de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering kunnen huizenbezitters uit elf gemeenten kunnen maximaal 4000 euro subsidie krijgen. Die kunnen ze aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

De regeling is sinds november vorig jaar van kracht. De meeste aanvragen komen tot nu toe uit Appingedam (777), Bedum (739) en Delfzijl (623). Ook is er veel belangstelling uit Winsum, Ten Boer en Loppersum.

Reageer op dit artikel