nieuws

Fries waterschap wil wc-papier in asfalt

bouwbreed

Fries waterschap wil wc-papier in asfalt

“Een wereldprimeur” noemt Wetterskip Fryslân het: wc-papier uit afvalwater gebruiken voor asfalt.

Het dagelijks bestuur van het waterschap stelt voor het onderzoek 42.000 euro beschikbaar. In samenwerking met de provincie Friesland wordt met dit asfalt een stuk fietspad aangelegd. De voorbereidingen beginnen deze maand. Het fietspad zou dit najaar kunnen worden aangelegd. In het innovatieve project wordt onderzocht hoe wc-papier met een fijnzeef uit afvalwater kan worden gehaald voordat het in het slib van een rioolwaterzuiveringsinstallatie belandt. De cellulose die na het zeven overblijft, kan worden ingezet als grondstof voor onder meer asfalt en isolatiemateriaal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels