nieuws

‘Er is werk genoeg, maar bouwers zijn gesurinamiseerd’

bouwbreed

“Er is werk genoeg in de bouw, maar de Nederlandse bouwers willen het niet. Ze zijn veel te veel gesurinamiseerd. Twaalf uur vliegen vinden ze al te veel. Terwijl het werk in Suriname en Peru voor het oprapen ligt. Ze zijn gewoon lui. En intussen maar klagen.”

Aan het woord is Adjiedj Bakas. De flamboyante trendwatcher – zelf van Surinaamse afkomst – is door onze hoofdredacteur-van-de-dag, directeur Ronel Dielissen-Kleinjans van Mebin, uitgenodigd voor een interview over de toekomst van de bouw. En die toekomst ligt volgens Bakas onder meer waar men goud vindt.

“In Suriname en Peru is een grote middenklasse in opkomst, en die willen allemaal grote huizen. De plaatselijke bouwers kunnen dat niet bijbenen, want die zijn die volumes niet gewend. In Suriname is één Nederlandse bouwer aan het werk, Ballast Nedam, aan een paar bruggen in het binnenland. Verder niemand. En de ambassadeur van Peru vertelde me onlangs dat hij al meerdere Nederlandse bouwers had verteld dat het werk in zijn land voor het oprapen ligt. “Te ver vliegen”, was de reactie. Nu vraag ik je!”

Lees verder: ‘Het werk wordt wel gedaan, hoor! De vraag is alleen door wie’

Reageer op dit artikel