nieuws

Bouwfoto van de Dag: Fietsen naar de Plofsluis

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Fietsen naar de Plofsluis

Op de werf van HSM Steel Structures in de Wilhelminahaven in Schiedam is de Nieuwe Heemsteedsebrug in aanbouw.

Deze 220 meter lange oeververbinding voor fietsers herstelt vanaf juli dit jaar een fietsroute over het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Plofsluis in Nieuwegein. Deze verbinding is in het verleden onderbroken vanwege de verbreding van het kanaal. De nieuwe brug is opgebouwd uit negen segmenten van elk circa 25 meter lang en gaat begin mei, compleet afgemonteerd met onder andere leuningen, slijtlaag en verlichting, over het water naar zijn bestemming. Daar heeft Aannemingsbedrijf Jos Scholman voor de opdrachtgever, de gemeente Nieuwegein, inmiddels het grondlichaam gemaakt en de pijlers geplaatst.

Reageer op dit artikel