nieuws

Actie FNV Bouw tijdens onderhandelingen cao

bouwbreed Premium

Actie FNV Bouw tijdens onderhandelingen cao

FNV Bouw gaat actievoeren tijdens de onderhandelingen over de nieuwe bouw-cao.

Dat meldt de vakbond op haar website. De vakbond zet onder meer in op “een fatsoenlijke loonsverhoging”, “tegengaan van verdringing” en “zeggenschap over de eigen arbeidstijden”. Hoe de acties eruit gaan zien, meldt FNV Bouw niet.

Sinds januari dit jaar is er geen bouw-cao meer. Werkgevers en werknemers praten al langere tijd over vernieuwing van de afspraken. Bouwend Nederland, de AFNL, de Vereniging van Waterbouwers en NVB zetten in op een “concurrerende cao, met meer maatwerk en meer loon voor werknemers”. De nieuwe onderhandelingsronden zijn gepland op 2 en 3 juni en 11 en 12 juni.

Reageer op dit artikel