nieuws

Zuidas moet duurzaamste businesscenter worden

bouwbreed Premium

Zuidas moet duurzaamste businesscenter worden

De Amsterdamse Zuidas moet uitgroeien tot het meest duurzame en innovatieve businesscenter van Europa. Dat vinden 25 partijen, die de Ambitieverklaring Green Business Club Zuidas 2015 hebben getekend.

De partijen beloven daarin zich in te zetten om zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vanaf 2017, zo duurzaam mogelijke energie af te nemen. Bij voorkeur wordt deze energie lokaal of in Nederland opgewekt.

Daarnaast is de bedoeling om het energieverbruik verder te reduceren in de bestaande bouw. Onder meer wordt dan gedacht aan het ontwikkelen van de toepassing van duurzame innovaties. Die kunnen sneller gerealiseerd worden volgens de deelnemers aan de ambitieverklaring.

Behalve op het gebied van energie gaat de verklaring ook over de ambities op de gebieden mobiliteit, mensen, water en afval. Juist op de Zuidas is volop ruimte voor stimulering van het gebruik van openbaar vervoer.

Bij de 25 partijen zitten onder meer Alliander, Amsterdam RAI, CBRE, Deloitte, Nuon, Vesteda Investment Management, Vrije Universiteit Amsterdam, World Trade Center Amsterdam en de stichting Green Business Club Zuidas (GBC Zuidas). Zij werken hierbij samen met de overheid, waaronder Zuidas, Ingenieursbureau Amsterdam, en Amsterdam-Zuid. Deze instanties zijn eveneens participant van GBC Zuidas. Zij werken vanuit hun publieke taken aan hun duurzaamheidsdoelen.

Reageer op dit artikel