nieuws

‘Stabu Bouwbreed gebruiken naast bestaande systematiek’

bouwbreed Premium

‘Stabu Bouwbreed gebruiken naast bestaande systematiek’

Ondanks dat nog aan de ontwikkeling van de nieuwe systematiek Stabu Bouwbreed wordt gewerkt, is het verstandig om er nu al mee te gaan werken. Dat adviseert de besteksspecialist, die constateert dat veel gebruikers een afwachtende houding aannemen.

Met Stabu Bouwbreed wordt niet alleen meer een bestek geschreven. Het is een compleet informatiemanagementsysteem waarmee uiteindelijk volwaardig in een Bouw Informatie Model (BIM) kan worden gewerkt. Hiervoor is het onder andere noodzakelijk dat de specificaties van de fabrikanten moeten worden ingevoerd en wel volgens de Europese wetgeving. “Dit vraagt nog wel enkele maanden werk”, meldt Stabu. Wel is donderdag de eerste Fabrikantgebonden Product Specificatie (FPS) uitgegeven. Volgens Stabu zullen er nu in hoog tempo meerdere volgen. Daarnaast is een aantal functionaliteiten nog in ontwikkeling.

Het ‘oude’ Stabu2 blijft tot eind dit jaar in de lucht, maar volgens de organisatie is het verstandig om wel alvast gebruik te gaan maken van Bouwbreed om zo de overgangsperiode maximaal te benutten. Op de website geeft Stabu een uitvoerige stand van zaken.

Reageer op dit artikel