nieuws

AGC Glass sluit fabriek in Belgisch Athus

bouwbreed

AGC Glass sluit fabriek in Belgisch Athus

AGC Glass sluit zijn vestiging in het Belgische Athus. Dat heeft de glasproducent bekendgemaakt.

In de fabriek, die aan 85 mensen werk biedt, wordt gelaagd glas voor de bouw geproduceerd. Volgens AGC kampt de vestiging in Athus echter met “onoverkomelijke concurrentiehandicaps”. Zo ligt de fabriek te ver van haar markt af en zijn er bevoorradingsproblemen.

Overwogen wordt de productie daarom naar de vestiging in Moustier te verhuizen. ”Die fabriek ligt dichter bij de klanten en heeft het voordeel dat ze zelf glas produceert en een eigen distributiecentrum heeft.” Wat de sluiting voor de 85 medewerkers betekent, is nog niet bekend. Gedwongen ontslagen zijn echter niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel