nieuws

Renovatiekompas bundelt kennis en ervaring

bouwbreed

Renovatiekompas bundelt kennis en ervaring

Hemubo, Rutges, Smits en de TBI-bedrijven hebben hun kennis en ervaring samengebracht in het Renovatiekompas. Dat is een online tool voor het snel verkrijgen van inzicht in de investerings- en onderhoudskosten van verschillende renovatiescenario’s.

De bedrijven presenteerden het Renovatiekompas op de vakbeurs Renovatie & Transformatie, onderdeel van de Week van de Bouw. De online rekentool is beschikbaar op www.renovatie-kompas.nl. Het kompas bestaat uit een aantal vragen. Tijdens het invullen worden de financiële consequenties, zoals investeringskosten, afschrijving, huurkosten en onderhoudskosten, bijgehouden in een kader aan de rechterkant van het scherm. Achter de berekeningen zitten de kennis en ervaring van de renovatie- en bouwbedrijven, waaronder Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep.

Het voordeel van zo’n rekentool is de mogelijkheid om binnen een kwartier een redelijk inzicht te hebben in de kosten en de verhouding tussen verschillende scenario’s. Daarbij biedt het Renovatiekompas niet alleen de keuze uit hoogwaardig renoveren. Ook enkele keukens vervangen, cv’s installeren en behoud van hetzelfde energielabel kunnen doorgerekend worden. De tool geeft geen inzicht in hoe rendabel de scenario’s zijn, voor bewoners en verhuurders. Maar in een vervolggesprek met de samenwerkende bedrijven kan dit nog aan de orde komen.

Reageer op dit artikel