nieuws

Nog tien partijen in de race voor nul-op-meterflat

bouwbreed

Nog tien partijen in de race voor nul-op-meterflat

Nog tien partijen maken kans op een nul-op-de-meterrenovatie van een flat van de Utrechtse corporatie Mitros. De corporatie kon kiezen uit 33 inschrijvingen.

Onder meer consortia onder leiding van bouwers Plegt-Vos, Heijmans, Giesbers en Dijkstra Draisma maken nog kans op de opdracht. Ook VIOS Bouwgroep, De Zwarte Hond, Mens-Zeist Bouw, Aannemersbedrijf C. van Dillen en Zoon, Trebbe en Rendon Arkel zijn nog in de race. De geselecteerde partijen mogen hun idee op 9 maart presenteren.

De te renoveren portiekflat aan de Camera Obscuradreef is gebouwd met het VAM-bouwsysteem. In Nederland zijn 14.000 van dit soort woningen.

Het is voor het eerst dat een corporatie een openbare aanbesteding uitschrijft met het doel woningen zonder energierekening te krijgen. Mitros doet niet mee aan De Stroomversnelling, een renovatieprogramma met vier aannemers en zes corporaties dat tot doel heeft 111.000 woningen nul-op-de-meter te maken. Mitros gaat eerst 48 woningen renoveren en wil “kijken hoever de markt is”. Dura Vermeer, Ballast Nedam, BAM en VolkerWessels, de vier bouwers die betrokken zijn bij De Stroomversnelling, zitten niet bij de eerste tien. Zij zouden ook niet hebben ingeschreven.

Reageer op dit artikel