nieuws

Forse boete voor onjuist weghalen van asbestdaken

bouwbreed Premium

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft wegens het onjuist verwijderen van asbest 36.000 euro boete opgelegd aan VOF Rapido Montage en Handelsonderneming uit Lutjebroek.

De inspectie heeft vastgesteld dat het bedrijf op twee plaatsen in Drenthe fouten heeft gemaakt bij het verwijderen van asbestdaken. Werknemers en bewoners zijn hierdoor mogelijk blootgesteld aan asbestvezels. Daarnaast had het bedrijf geen certificaat om asbest te mogen verwijderen.

Op de plekken waar het asbest werd verwijderd, in de gemeenten Stieltjeskanaal en Schoonoord, is asbesthoudend materiaal blijven liggen. Het spul wordt op rekening van de huiseigenaren verwijderd. Daarna wordt onderzocht of de locatie ook daadwerkelijk vrij van asbest is.

Naast een boete werd het bedrijf gewaarschuwd dat bij een zelfde of vergelijkbare overtreding kan worden besloten tot langdurige sluiting van de onderneming. De Inspectie SZW hecht veel waarde aan de aanpak van misstanden in de asbestsector. Een speciaal team van inspecteurs is vrijgemaakt om problemen te signaleren. Sinds 1994 is in Nederland het gebruik van asbest verboden.

Reageer op dit artikel