nieuws

Collé komt met op afstand bestuurbare Magni-verreiker

bouwbreed Premium

Collé Rental & Sales presenteert de eerste Magni roterende verreiker met radiografische afstandsbediening. Rijden, stempelen en alle hydraulische functies zijn van buitenaf aan te sturen.

Na de
succesvolle introductie van een volledig assortiment van roterende verreikers
(hefvermogen 4000 tot 6000 kg, hefhoogte 18 tot 35 meter) heeft Magni een
radiografische afstandsbediening ontwikkeld waarmee de verreiker volledig op
afstand bestuurd kan worden. De radiografische afstandsbediening is optioneel
mogelijk bij alle Magni-modellen

Drie
functiegroepen

De afstandsbediening heeft een heldere indeling voor de drie functiegroepen (stabilisatie, transmissie, hydraulische functies), die de volledige verreiker bestuurbaar maken met de afstandsbediening. In de praktijk betekent dit optimale vrijheid, omdat onder meer de stempels in- en uitgeklapt kunnen worden en de machine verplaatst kan worden. Eenmaal afgestempeld kunnen alle functies met de afstandsbediening uitgevoerd worden, is het mogelijk om de bovenwagen te draaien, last te heffen, de vorken te kantelen en de toebehoren te bedienen, aldus Collé.

Inzet bij gevelmontage

De eerste gebruiker van de bijzondere Magni verreiker is v.d. Tillaar Gevelmontage uit Someren.

Eigenaar Ron v.d. Tillaar licht zijn keuze voor deze Magni verreiker graag toe: “Dankzij de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kan ik de Magni 5.26S volledig bedienen. Bij een van mijn laatste projecten heb ik zelfstandig betonelementen aangeslagen, de elementen intern getransporteerd en vervolgens direct gemonteerd. Dankzij de radiografische afstandsbediening kan ik vanaf de werkplek meehelpen en is een rigger overbodig. Het werkt het een stuk efficiënter, de voordelen spreken voor zich!”

Video laat werking zien

Op de vernieuwde website presenteert Collé in de nieuwssectie een video waarin de werking van de afstandsbediening wordt getoond. Uiteraard werkt de afstandsbediening ook volledig in combinatie met de werkbak. Vanwege veiligheidsoverwegingen kan dan alleen in transportstand worden gereden.

Meer info: www.colle.eu.

Reageer op dit artikel