nieuws

Bouwfoto van de Dag: Trillingsvrij heien voor geluidsscherm

bouwbreed Premium

Bouwfoto van de Dag: Trillingsvrij heien voor geluidsscherm

Het uitvoeren van nauwkeurig meetwerk gaat vooraf aan de bouw van een geluidwerend scherm vlak langs de A20 bij Rotterdam. Volker Staal en Funderingen zorgt voor een stevige basis door het aanbrengen van 73 grondverdringende TVSi-palen. Deze schroefinjectiepalen hebben een lengte van ruim 25 meter en zijn 1 meter in doorsnede. Ze worden trillingsvrij en geluidsarm in de grond aangebracht.

Holland Scherm bouwt op deze locatie aan de zuidzijde van de snelweg 3,5 kilometer geluidsscherm. Afhankelijk van de beschikbare, vaak beperkte werkruimte, de hoogtebeperkingen en de bodemgesteldheid bekijkt de aannemer per locatie welke heimethode het meest geschikt is. Voor het scherm zijn in totaal 620 palen nodig.

Reageer op dit artikel