nieuws

Bouwbeursnoteringen: Bouwpoes

bouwbreed

Bouwbeursnoteringen: Bouwpoes

Mevrouw? “Ja?” Mag ik u iets vragen? “Zeg maar jij hoor.” Wat doe jij hier? “Ik ben een bouwpoes.” Een wat? “Een bouwpoes, een pitspoes op de BouwBeurs.” Aha. Leuk werk? “Jawel hoor.”

Wat houdt het zoal in? “Ik loop hier rond, deel wat dingen uit, lok mensen naar de stand en ga met bezoekers op de foto.” In een kort rokje? “Ja, dat vinden jullie leuk.” Jullie? “Jullie bouwmannen.” Zijn het leuke kerels, die bouwmannen? “Niet mijn smaak, maar ’t kan er mee door.”

Heb je ook mannelijke collega’s? “Hier?” Ja, aantrekkelijke mannen met wie je op de foto kunt gaan. “Volgens mij niet.” Waarom niet? “Zie jij vrouwen?” Ja. “Vrouwen die voor de beurs komen, bedoel ik.” Ja. “Oh… Nou ja, niet genoeg blijkbaar.” Voor wie werk je? “Voor die stand daar.” Wat is het doel? “Naamsbekendheid hé. Ik zorg altijd dat het logo van […] op de foto staat.” Moet je een minimaal aantal foto’s per dag halen? “Ik moet wel mijn best doen ja.” En wat schuift dat? “Sorry?” Wat krijg je daar voor betaald? “Dat ga ik jou niet vertellen.” Waarom niet? “Volgens mij heb je nu genoeg gevraagd. Zullen we nog even een foto maken?”

Lees hier meer ‘Beursnoteringen’ van Cobouw-redacteur Martjan Kuit:

Creatief met taal

Je bent jong en je wilt wat

Reageer op dit artikel