nieuws

Boete voor bedrijven om koolmonoxidedrama

bouwbreed Premium

Boete voor bedrijven om koolmonoxidedrama

Installatiebedrijf Loodsluis uit Genemuiden en netbeheerder Rendo uit Meppel moeten allebei een boete van 75.000 euro betalen voor dood door schuld en het overtreden van de Woningwet. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Een jong stel van 23 en 19 jaar uit Doezum overleed op kerstavond 2010 in de slaapkamer van een flat in Meppel. Door een fout afgestelde ketel en een losliggende afvoerpijp kwam er een flinke hoeveelheid koolmonoxide terecht in de kamer van het stel. De rechter houdt de bedrijven hier voor verantwoordelijk: Loodsluis vanwege de aanleg van de rookgasafvoer en Rendo vanwege de controlerende taak. De twee bedrijven wezen tijdens de zitting naar het bouwbedrijf dat de appartementen had gerenoveerd.

Reageer op dit artikel