nieuws

Boekje over eenvoudiger vergunningverlening

bouwbreed

Gemeenten moeten bij het zien van het zogeheten Stroomversnellingskeurmerk op een vergunningaanvraag meteen akkoord gaan.

Op basis van die ambitie heeft de taskforce Vergunningen een boekje gepubliceerd dat gemeenten duidelijk moet maken hoe ze vergunningenprocedures eenvoudiger kunnen laten verlopen.

Het keurmerk is erop gericht om in 2050 4,5 miljoen naoorlogse huizen energieneutraal te hebben gemaakt. Voor 111.000 huizen moet dit zelfs al over vijf jaar een feit zijn. Daarom is medewerking van gemeenten en andere vergunningverleners nodig. Om dit mogelijk te maken, ontwikkelde de taskforce Vergunningen samen met onder meer de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken een aanpak. Deze wordt in de publicatie uit de doeken gedaan.

Minister Blok (wonen) is enthousiast. “Dit kabinet steunt Stroomversnelling van harte”, laat hij weten. “Bijvoorbeeld door belemmerende regels te schrappen en het Besluit omgevingsrecht aan te passen.”

Reageer op dit artikel