nieuws

Era Contour neemt bouwer Dekker over

bouwbreed

Era Contour neemt bouwer Dekker over

Era Contour heeft het Amsterdamse onderhoudsbedrijf Dekker BV overgenomen. Bestuursvoorzitter Henk Homberg verwacht in de hoofdstad meer langdurige contracten voor onderhoudswerk.

De exploitatiefase wordt steeds belangrijker, motiveert Homberg de overname van Dekker. Steeds meer corporaties en beleggers hebben volgens hem vanuit het oogpunt van strategisch voorraadbeheer behoefte aan langdurige onderhoudscontracten. Dekker is gespecialiseerd in onderhoud, zowel planmatig als mutatie- en reparatie-onderhoud. Opdrachtgevers zijn onder andere Rochdale, Rabobank, verschillende verenigingen van eigenaren en private beleggers.

Era Contour doet vanuit Zoetermeer nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Homberg: “Maar het is handig om aanwezig te zijn in het gebied waar je actief bent met onderhoud.” Era Contour is de laatste jaren behoorlijk actief in Amsterdam, onder meer met het project Co-Green en in de Houthavens.

Era Contour heeft als werkgebied West- en Midden-Nederland en wil in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht een voet aan de grond hebben. Rotterdam is al voorzien met een vestiging in Baren­drecht, Amsterdam is nu ingevuld met Dekker, alleen Utrecht ligt nog open. Dekker, dat per 1 januari van dit jaar onder de naam Era Contour verdergaat, gaat volgens Homberg in Amsterdam onder meer werken aan het concept ‘Een blok stad’, waarbij bestaande woningen casco opgeleverd worden. Ook in de Houthavens ligt er werk voor het nieuwe TBI-bedrijf; daar is een collectief zelfbouwproject (CPO) gestart. De leiding van Dekker blijft in handen van Arjan de Bruin en Bas van Gelder. Era Contour nam alleen de activa van Dekker over.

Hoeveel de TBI-dochter voor de Amsterdammers moesten betalen? Homberg: “Het is niet handig om daar nu wat over te zeggen, maar het loopt zeker niet in de miljoenen.”

Directeur Arjan De Bruin van Dekker hoopt na de overname te kunnen “opschalen” naar een omzet van 5 tot 8 miljoen (nu 3,5 miljoen) en 20 tot 25 werknemers (nu 18).

Reageer op dit artikel