nieuws

Corporatie bouwt huizen in eigen kantoor

bouwbreed

Woningcorporatie Limburg Wonen gaat woningen bouwen in een voormalig kantoorpand van de corporatie. Het gaat om een kantoor in Weert dat leeg kwam nadat Wonen Limburg in 2013 het hoofdkantoor in Roermond betrok.

Bouwbedrijven Jongen gaat 21 appartementen bouwen. MetGGZ, een organisatie die actief is in de geestelijke gezondheidszorg, gaat tien appartementen afnemen voor de huisvesting van haar cliënten. Een van de woningen wordt een gezamenlijke huiskamer. Om de plannen te realiseren, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. De uitstraling van het gebouw wordt flink aangepast. Zo krijgen de appartementen een Frans balkon. Bouwbedrijven Jongen gaat bij de verbouw van het kantoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. Architect Satijn+, ook de oorspronkelijk architect van het kantoor, zorgt voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel