nieuws

Blok wil geen nieuwe kredietbel

bouwbreed

Minister Blok voelt er weinig voor om de hypotheeknormen compleet anders te gaan vaststellen. Dat werd duidelijk tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Het CDA vindt de huidige hypotheeknormen te rigide en meent dat het kabinet bij het vaststellen ervan te veel leunt op het Nibud. “Blok is een piloot die achter in het vliegtuig rustig een kop koffie zit te drinken”, verwoordde CDA’er Sander de Rouwe het woensdag in Cobouw. “Ik sta open voor discussies”, reageerde Blok een dag later. “Maar ik wil niet de indruk wekken dat ik het hele Nibud-systeem anders ga vormgeven. Bouwen is prachtig, maar we moeten niet een nieuwe kredietluchtbel krijgen.” “Waarom geeft u zulke extreme voorbeelden?”, reageerde De Rouwe.

Lees verder: ‘Geen woeste plannen, geen nieuwe onzekerheid’ 

Reageer op dit artikel