nieuws

Boskalis en Volker Stevin bouwen samen Wikinger Offshore windpark

bouwbreed

Boskalis en partner Volker Stevin International hebben een contract verworven van Iberdrola Renewables Offshore Deutschland voor de gedeeltelijke aanleg van het Wikinger offshore windpark in het Duitse deel van de Baltische Zee.

De werkzaamheden omvatten het transport en de installatie van de funderingen voor zeventig windturbines evenals zes funderingspalen voor een offshore substation. De contractwaarde voor Boskalis bedraagt circa 75 miljoen, Volker Wessels toucheert 60 miljoen. Het Wikinger offshore windpark ligt 34 kilometer ten noordoosten van het eiland Rügen en zal een totale capaciteit van 350 MW genereren. Elk van de 70 windturbinefunderingen bestaat uit een jacket met vier poten en vier funderingspalen, die met behulp van zeegaande pontons en anchor handling tugs van Boskalis en halfafzinkbare transportschepen van Dockwise zullen worden vervoerd vanuit vier verschillende locaties in Europa naar Sassnitz-Mukran in Duitsland.

De installatie van de palen zal worden uitgevoerd door een Boskalis Giant ponton uitgerust met een kraan met een hijsvermogen van 1.000 ton. De jackets zullen worden geplaatst door de Boskalis Taklift 4, een drijvende bok met een hijsvermogen van 2.200 ton. De aanvang van de werkzaamheden staat gepland voor het eerste kwartaal 2016 en de oplevering wordt verwacht in het najaar van dat jaar.

Reageer op dit artikel