nieuws

Bestaand complex van label G naar A

bouwbreed Premium

Het complex Oudlaen in Utrecht, waarin twintig zorggerelateerde bedrijven zijn gehuisvest, krijgt na een grondige renovatie energielabel A. Het geheel heeft nu nog het laagste label: G.

De eigenaren hebben Eneco in de arm genomen om de renovatie van ‘Zorgcentrum Oudlaen’ te realiseren. Eneco noemt het bijzonder dat bestaande gebouwen een dergelijke energiesprong maken. Het complex Oudlaen telt 15.000 vierkante meter vloeroppervlak en is recent bouwtechnisch geïsoleerd. Nu volgt het energieconcept. Voor het bereiken van label A zijn naast exploitatie van de wko-installatie voor vijftien jaar ook alle binneninstallaties meegenomen in de renovatie. Energy Service Company Eneco verzorgt het ontwerp, de realisatie en de financiering van het gehele energieconcept. De renovatie begint in januari.

Reageer op dit artikel