nieuws

Asscher steunt 
controle cao’s

bouwbreed

Asscher steunt 
controle cao’s

Het ontduiken van cao’s is een kwalijke zaak. Minister Asscher steunt daarom private handhaving met onderzoek van zijn inspectie.

De controle op de naleving van de cao is de verantwoordelijkheid van sociale partners, schrijft Asscher in antwoord op vragen van de PvdA-Kamerleden Kerstens en Van Dekken. Die stelden hun vragen naar aanleiding van klachten van de FNV. Die betroffen ontduiking van de cao door steigerbouwbedrijven bij een werk bij Shell en de NAM.

De bewindsman vindt naleving van de cao belangrijk vanwege eerlijke concurrentie met bonafide bedrijven. Dat is de reden dat de Inspectie SZW op verzoek van sociale partners aanvullend onderzoek kan doen. De uitkomsten daarvan kunnen sociale partners gebruiken om naleving af te dwingen.

Asscher laat ook nog weten dat de nalevingswaakhond in de uitzendbranche (SNCU) bij onderzoeken al voor ruim een miljoen aan benadeling van uitzendkrachten heeft opgespoord.

Reageer op dit artikel