nieuws

PvdA: moderne slavernij in Qatar onverantwoord

bouwbreed Premium

PvdA: moderne slavernij in Qatar onverantwoord

“Onverantwoord, onbegrijpelijk, moderne slavernij”, oordeelt de PvdA over de door FNV gemelde misstanden rondom de bouwprojecten in Qatar waar in 2022 het Wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden.

FNV stelt dat er honderden doden en gewonden vallen. Ook met de huisvesting van de “honderdduizenden” werknemers uit India, Nepal en Sri Lanka, Pakistan en Bangladesh zou het slecht gesteld zijn. De PvdA laat het er niet bij zitten en heeft Kamervragen gesteld aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. De politieke partij die de problemen al eerder aankaartte op het Binnenhof wil weten of Koenders inmiddels met de autoriteiten in Qatar gesproken heeft over het schenden van arbeidsrechten. Ook wil de PvdA weten wat het kabinet tot dusverre heeft gedaan om de situatie te verbeteren: “Heeft u ook contact gezocht met de KNVB, die via de FIFA druk kan uitoefenen?”

Voor de FNV is de maat al zo goed als vol. Vorige week opperde de vakbond dat het misschien beter is om het WK ergens anders te laten plaatsvinden.

Reageer op dit artikel