nieuws

PvdA: Laat inspectie bij Imtech meekijken

bouwbreed Premium

PvdA: Laat inspectie bij Imtech meekijken

PvdA’er John Kerstens heeft minister Asscher vragen gesteld over de prijsafspraken die Imtech zou hebben gemaakt met andere partijen toen de energiecentrale van RWE werd aanbesteed. Kerstens wil weten of de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ook onderzoek gaat doen naar misstanden op dat project.

Imtech zegt zelf al bezig te zijn met een intern onderzoek naar de affaire die werd aangekaart door een klokkenluider. Kerstens wil weten of de Inspectie van SZW de resultaten van dat onderzoek te zien krijgt. De oud-voorzitter van FNV Bouw maakt zich verder zorgen over de vermeende uitbuiting en onderbetaling van uitzendkrachten op twee bouwprojecten die door de gemeente Groningen zijn aanbesteed. Het gaat over de bouw van de Sontbrug en het Groninger Forum.

Reageer op dit artikel