nieuws

Naheffing pensioenfonds kost asbestsaneerder Visser de kop

bouwbreed Premium

Naheffing pensioenfonds kost asbestsaneerder Visser de kop

Visser Sloopwerken & Asbestsanering uit Dieren is failliet. Een forse naheffing van het pensioenfonds voor de asbestsaneerders zou het bedrijf de das hebben omgedaan.

De onderneming moest naar verluidt met terugwerkende kracht tot en met 2007 voor enkele tonnen aan pensioenpremies betalen en het bedrijf zag zich daartoe niet in staat. Dat is in elk geval de lezing die de directie geeft van de gang van zaken, zo verklaart curator Sander Drijber. Eerder lijkt, is zijn inschatting, daarnaast reeds flink te zijn gereorganiseerd. Op het moment van het faillissement trof hij een bedrijf aan met zes mensen in dienst. De directie wil volgens hem graag verder met een nieuwe bv, die daarvoor de activa overneemt van de drie gefailleerde bv’s die samen het oude bedrijf vormen. Of een en ander lukt, is volgens hem mede afhankelijk van de financier. Die moet akkoord gaan met de bedragen die het nieuwe bedrijf voor de activa betaalt. “Op het onroerend goed heeft deze een hypotheekrecht en op alle machines en voertuigen een pandrecht.”

Zit de nagestreefde doorstart er niet in, dan lijkt liquidatie onvermijdelijk. Drijber: “Ik verwacht niet dat zich mensen aandienen die het bedrijf willen kopen.”

Reageer op dit artikel