nieuws

‘Meer formele status Betonplatform’

bouwbreed

“We willen bij de beïnvloeding van politiek en stakeholders meer met één stem spreken”, zegt VOBN-directeur Ron Peters op één van de extra pagina’s die Cobouw vandaag wijdt aan de betonsector. De VOBN is de Vereniging van Ondernemers van de Betonmortelfabrikanten in Nederland.

Om dat te bereiken moet het Betonplatform, waarin alle grote spelers in de sector vertegenwoordigd zijn, in de ogen van Peters een meer formele status krijgen. Voorts gaat hij in op het belang van het vragen én leveren van maatwerk. “Daarover zij we in gesprek met een aantal grote bouwers.”

Ton Pielkenrood van de fabrikanten van betonproducten (BFBN) gaat in op de innovatieve kracht van de bedrijven en geeft daar voorbeelden van. Over de komende aanpassing van de draagkrachtfactoren van betonnen heipalen zegt hij: “Bizar, dat het aantal palen met 35 procent omhoog moet.”

Verder ruim aandacht voor de proeven met isolerend ultralicht beton bij de TU Eindhoven, waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn.

Lees verder: ‘Prefab beton’ experimenteert met producten en processen (met Ton Pielkenrood)

Betonmortelfabrikanten streven naar maatwerk (met Ron Peters)

Warmbeton: ultralicht met voldoende draagkracht voor vier lagen

 

Reageer op dit artikel