nieuws

Brand in ziekenhuis

bouwbreed Premium

In de uitbreiding van het ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom, die wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Bergh Bouw, heeft een grote brand gewoed. De spoedeisende hulp, de apotheek en enkele poliklinieken zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling.

“We kunnen geen mededelingen doen over het ontstaan van de brand”, aldus een medewerker van Bergh Bouw uit Bergen op Zoom. “Bouwvakkers zeggen dat met ongeveer 75 man werd geschilderd en gelast”, meldt De Telegraaf. “Zij vermoeden dat de brand is ontstaan tijdens het lassen”. Mogelijk wordt bedoeld het solderen van leidingen. Volgens andere bronnen is de brand ontstaan in een plafond van de nieuwbouw. 

Om te controleren of de brand geblust is, slijpen brandweerlieden metalen platen in de gevel open. Daarachter zit isolatiemateriaal. Volgens de brandweer heeft de brand gewoed op de eerste verdieping, in de dakbedekking en in de wanden. De brand ontstond vandaag rond half elf en trok veel bekijks. Behalve de poliklinieken werden ook twee laboratoria en de afdeling revalidatie ontruimd. Lopende operaties zijn afgemaakt, maar nieuwe operaties werden uitgesteld. “Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de brand zijn voor de nieuwbouw”, aldus Petra Verdult, secretaris van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis Lievensberg.

Reageer op dit artikel