nieuws

Bot Bouw koopt tweede kwart plan Hofpark

bouwbreed Premium

Bot Bouw Initiatief heeft het tweede kwart van de bouwlocatie Hofpark gekocht van de gemeente Schagen. Eerder maakte het bedrijf uit Heerhugowaard het eerste deel af na het faillissement van Mulder Obdam, dat met de bouw begonnen was.

Het plan Hofpark bestaat in totaal uit vier woontorens, met elk tien appartementen en een binnenterrein met parkeerplaatsen en bergingen. Bot Bouw heeft de eerste toren onlangs afgebouwd. De appartementen zijn verkocht. De bouwer nam het project over van het vorig jaar faillietverklaarde bouwbedrijf Mulder Obdam. Omdat Bot nu een kwart van de locatie heeft gekocht, kan de projectontwikkelaar nu de tweede toren bouwen. De omgevingsvergunning is al rond. Bot Bouw Initiatief realiseert het gebouw voor eigen rekening en risico. Ook draagt de projectontwikkelaar zorg voor de inrichting van een strook openbare ruimte rond het gebouw.

Of en zo ja wanneer de derde en vierde toren van het plan gebouwd worden is nog onduidelijk. Deze zijn namelijk onderdeel van het nieuwe gemeentelijke woningbouwprogramma. Daar moet “nog de mate van prioriteit” voor worden vastgesteld, meldt de gemeente Schagen.

Bot Bouw betaalde vorig jaar bijna een miljoen euro voor de overname van Mulder Obdam. Het concern betaalde 300.000 euro voor het recht om negen appartementen met berging en parkeerplaatsen te bouwen, blijkt uit het verslag van de curatoren. Daarnaast ging voor 70.000 euro aan materiaal naar de Westfriese bouwer. Bot Bouw verwachtte op het moment van overname dat de projecten van Mulder Obdam in totaal 10 tot 15 miljoen euro zouden opleveren.

Reageer op dit artikel