nieuws

Nedstaal start door onder Andus Group

bouwbreed Premium

Nedstaal start door onder Andus Group

Nedstaal maakt een doorstart. Industrieel conglomeraat Andus Group uit Vianen zal de vorige week failliet verklaarde staalfabrikant grotendeels overnemen.

Volgens curatoren Jos Borsboom en Raymond de Bok van Nedstaal deed Andus de beste bieding, “uit het oogpunt van behoud van werkgelegenheid”. Ook zorgde het aanbod van het conglomeraat voor de hoogste opbrengst voor de schuldeisers. Dankzij de overname zullen naar verwachting tweehonderd van de oorspronkelijk 280 banen behouden blijven.

Andus Group bestaat uit bedrijven die leveren aan ondernemers in de offshore, maritieme industrie en voedselverwerkende industrie. De Andus-bedrijven hebben samen circa duizend werknemers en zijn goed voor een omzet van 220 miljoen euro.

Reageer op dit artikel