nieuws

Krijtverf van Amazona breekt biologisch af

bouwbreed

Amazona uit Hilversum noemt zijn krijtverf ‘100 procent ecologisch’. Dat betekent volgens de leverancier onder meer dat de verf volledig biologisch afbreekbaar is. Resten kunnen om die reden met het vuilnis mee.

De verf hecht op gestuukte en behangen muren. Op hout en metaal kan het ook worden aangebracht mits de ondergrond goed is gereinigd en eventueel opgeruwd. Gestuukte muren hoeven in beginsel niet vooraf te worden behandeld met een voorstrijkmiddel.

Het resultaat kan voor extra bescherming worden afgewerkt met een ultramatte ecologische vernis. Krijtverf droogt egaal op en kan worden schoongemaakt. Eenmaal droog geeft het materiaal niet af. Amazona levert zijn verf in twintig kleuren. De verf is ruim een jaar houdbaar.

Reageer op dit artikel