nieuws

Groene energie brengt kwart meer banen

bouwbreed Premium

Groene energie brengt kwart meer banen

De werkgelegenheid in de sector duurzame energie is sinds 2008 met een kwart toegenomen. De stijging steekt scherp af bij de rest van de Nederlandse economie, waar in dezelfde periode de banen met 3 procent afnamen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek telt in 2013 werkgelegenheid in de sector duurzame energie voor 45.000 mensen. De belangrijkste sector actief in de duurzame energie is de bouw. De branche is verantwoordelijk voor 59 procent van de werkgelegenheid. Gedacht moet dan worden aan de installatie van zonnepanelen, het zorgen voor isolatie en het bouwen van windmolens. Na de bouw geldt de industrie als de grootste banenbrenger (19 procent). Ook in de zakelijke dienstverlening – vooral bij ingenieursbureaus – is veel werk ontstaan.

Meer cijfers over de werkgelegenheid in de duurzame energiesector op de site van het CBS

Reageer op dit artikel