nieuws

Bekistingen Doka geven stadskantoor vorm

bouwbreed Premium

Bekistingen Doka geven stadskantoor vorm

Aannemerscombinatie Laudy/Ballast Nedam vormt het schoonwerkbeton voor het stadskantoor van Venlo met bekistingen van Doka Nederland uit Oss.

Het zichtbeton bepaalt de aanblik van de vier kernen van het stadskantoor. Doka bood er zijn systeem Top50 voor aan. Deze bekisting is gecombineerd met een dubbelplexlaag van 18 millimeter. De Top50-dragerbekisting wordt voor elk project afzonderlijk samengesteld. Het systeem sluit daardoor exact aan op het breedtestramien van 1,80 meter. De naden vallen zo precies samen met het ritme van het stramien.

De kernen vormen het constructieve hart van het stadskantoor. In deze elementen worden het lifthuis, het trappenhuis, de natte ruimten en de installaties ondergebracht. De delen die buiten het zicht blijven zijn gemaakt met de Framax-bekisting van Doka. Dat is een kaderbekisting met een vormstabiel stalen frame dat van binnen en buiten thermisch verzinkt en gepoedercoat is. Op die manier zegt de bekistingsspecialist hoge sterkte en stijfheid te kunnen combineren met een hoge weerstand tegen corrosie. De bekistingsplaten zijn opgebouwd uit een kern van multiplex voorzien van een kunststof bekleding.

Doka levert zijn bekistingen met ‘geïntegreerde veiligheid’ om al tijdens het ontwerp de veiligheid op de bouwplaats te kunnen waarborgen. Steigers en vlonders bieden per etage veiligheid tijdens het betonstorten.

Reageer op dit artikel